17 شهریور 1387 / 6 رمضان 1429 / 7 سپتامبر 2008
17 شهریور 1387 / 6 رمضان 1429 / 7 سپتامبر 2008
17 شهریور 1387 / 6 رمضان 1429 / 7 سپتامبر 2008
قیام 17 شهریور و کشتار جمعی از مردم بی دفاع توسط رژیم ستمشاهی در میدان ژاله : نخستين تظاهرات ميليوني مردم مسلمان ايران در ميدان شهداي كنوني بر پا شد. در اين روز جمعيت عظيمي از مردم با قلبهايي آكنده از ايمان در مقابل نظاميان رژيم قرار گرفتند و در راه ايمان و اعتقادشان به شهادت رسيدند. تظاهركنندگان در روز 17شهريور حكومت نظامي را ناديده گرفتند و با از جان گذشتگي شعارهاي ضد رژيم پهلوي سردادند. با صدور فرمان حمله گلوله هاي سلاح سربازان بي وقفه به طرف مردم بي دفاع و مظلوم شليك مي شد. پس ازچند ساعت زدوخورد؛ كاميونهاي مملو از مجروحان و كشته شدگان صحنه تظاهرات را ترك كردند. پس از اين تظاهرات عظيم و ميليوني در تهران و يازده شهر ديگر حكومت نظامي برقرار شد. اما مردم با فرياد استقلال، آزادي ، جمهوري اسلامي در خيابانها اجتماع كردند. بدين ترتيب اين روز به نام جمعه خونين يا جمعه سياه در تاريخ انقلاب اسلامي ثبت شد. حضرت امام خميني (ره) روز17شهريور را« يوم الله » ناميدند و ازآن پس قيام بر ضد رژيم روز به روز شدت يافت و عاقبت و عاقبت به سقوط حكومت پهلوي انجاميد.
تاريخچهي بانكداري به قرنها قبل از ميلاد مسيح برميگردد. مردم يونان، روم، بابل و چين در معابد خودشان كه در واقع اماكني مورد اعتماد و اطمينان بود، حفظ و نگهداري اموالشان را به روحانيون مي سپردند. پس از آن، مؤسسات خصوصي به فكر افتادند كه جايگاهي براي اعتماد مردم ايجاد بكنند و چون در برابر سپردهاي كه مردم به آنها ميدادند سود مي پرداختند، در يك نوع رقابت با معابد قرار گرفتند.در ايران قبل از دوره هخامنشي، بانكداري به طرز ابتدايي مرسوم ولي در انحصار معابد و شاهزادگان بود و در زمان هخامنشيان بازرگاني رونق يافت و پول مسكوك رواج گرفت و معروفترين اين بانكها، بانك اجيبي بود در بابل بود که بكليه امور بانكي از قبيل قبول سپرده و اعطاي وام و رهن گرفتن املاك مي پرداخت و سرمايه آن براي خريد و فروش منازل، احشام، غلامان كشتي هاي حامل كالا بكار مي افتاد. دوره جديد بانکداري دوره جديد بانکداري با پيشرفت تدريجي تجارت و داد و ستد در جهان و كشف مناطق و راههاي دريائي جديد و استقرار روابط بازرگاني بين شرق و غرب شکل گرفت و كم كم دامنه فعاليت اقتصادي از سواحل درياي مديترانه به كشور هاي سواحل اقيانوس اطلس گسترش پيدا كرد. اين پيشرفت توام با استفاده روز افزون از خدمات بانكي و نتيجتاً ازدياد حرفه بانكداري در كشورهاي مختلف جهان شد. اما در ايران اولين بانك ايراني كه با سرمايه ي ايراني شكل گرفت «بانك پهلوي و قشون» بود كه در حال حاضر تبديل به «بانك سپه» شده است، بعد از انقلاب تاريخچه ي بانكداري دچار تحول شد و در 17 خرداد ماه سال 1358 شمسي، شوراي انقلاب، نظام بانكداري کشور را ملي اعلام كرد.
مردم بيعت كردند با حضرت رضا علیه السلام .
نخستين كنفرانس فيزيك ايران را گروه تخصصي فيزيك مراكز دانشگاهي تهران در محل مجتمع دانشگاهي علوم اداري و بازرگاني برگزاركرد. دراين نشست حدود سخنراني ايراد شد كه در دو گروه تخصصي و عممومي بود. دراين جلسات مقدمات تشكيل گروههاي كار، متشكل ازاستادان و صاحبنظران براي بررسي مسائل مختلف جامعه فيزيكدانان ايران درزمينه هاي آموزش و پرورش؛ و تأليف و ترجمه فراهم آورد.
ابوالقاسم پاينده نويسنده و مترجم تواناي ايران درگذشت. پاينده روزنامه نگاري را بعد ازمسافرت به تهران آغازكرد و پس ازمدتي به تأليف و ترجمه پرداخت. وي هفته نامه صبا را درسال1321هجري شمسي منتشر كرد و دراين هفته نامه تسلط خود را برزبان و ادبيات فارسي و دانش خود را درزمينه ادبيات فارسي آشكار كرد. ترجمه كلمات قصارحضرت محمد (صلی الله علیه و اله)؛وترجمه متن كامل تاريخ طبري از جمله آثار پاينده بشمار مي رود.
نمايندگان 3 دولت اروپايي ؛ در لاهه هلند پيمان اتحاد بزرگ سياسي اروپا را امضاء كردند. دولتهاي انگلستان، هلند و آلمان اين پيمان را بر ضد فرانسه و اسپانيا منعقد كردند و نتيجه اين اتحاد ؛ وقوع جنگهاي 13 ساله در اروپا بود .
كشور برزيل از سلطه پرتغال رهايي يافت و استقلال خود را اعلام كرد. برزيل از كشورهاي آرام آمريكاي لاتين در قرن 19 ميلادي بود اما پس از حمله ناپلئون بناپارت به كشورهاي اروپايي ناآرامي در اروپا بروز كرد و اين ناآرامي در برزيل تاثير گذاشت زيرا پس از تصرف پرتغال بدست ناپلئون خانواده سلطنتي پرتغال به برزيا گريخت و دربار پرتغال به پايتخت برزيل منتقل شد. بعد از شكست ناپلئون ژان ششم شاه پرتغال به كشورش بازگشت اما پسرش در مقام نايب السلطنه در برزيل به حكومت پرداخت . او مدتي طولاني با نام پدروي اول بر برزيل حكمراني كرد اما از سال 1822 ميلادي حكومت برزيل مستقل شد.
قيام تاريخي «بوكسورها» در چين بوقوع پيوست. بوكسورها لقب گروهي از نظاميان چيني موسوم به «آي ـ هو ـ چوآن» يا «مشت هاي هماهنگ عادل» بود كه در مخالفت بادخالتهاي روزافزون دولتهاي غربي و ژاپن در امور كشور چين ، قيام كردند. از جمله اقدامات بوكسورها تصرف سفارتخانه هاي دولتهاي غربي در شهر پكن و مبارزه شديد با فعاليت هاي مبلّغان مذهبي اروپايي بود. اما سرانجام قيام ضد استعماري بوكسورها را نيروهاي متحد اروپايي ، آمريكايي و ژاپني در چين سركوب كردند و دولت چين مجبور شد كه غرامت سنگيني به آنها بپردازد.
600هواپيمايي بمب افكن آلماني شهر لندن رابمباران كردند. بمب افكن هاي آلماني با 400 هواپيماي شكاري محافظت مي شدند. اين بمباران كه بدستور مارشال گورنيگ وزير هواپيمايي آلمان نازي صورت گرفت 11ساعت بطول انجاميد. در اين حادثه بيش از نيمي از شهر لندن ويران شد و عده ريادي از مردم اين شهر جان خود را از دست دادند.
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}